Wicca Catalunya
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Wicca Catalunya

Les accions que no causen perjudicis, poden fer-se d’acord amb la teva voluntat.
 
ÍndexGALERIACercarÚltimas imágenesRegistrar-seIniciar Sessió
Intro
Seguro que alguna vez te has sentado y has observado el cielo... la Luna. Igualmente seguro que has notado cómo Ella te susurraba al oído con palabras dulces, y tú le has respondido con una deliciosa mirada, una mirada que indica el inicio de un largo Camino... Y sólo tú puedes decidir si quieres seguirlo.////Segur que alguna vegada t'has assentat i has observat el cel... la Lluna. Igualment segur que has notat com Ella et xiuxiuejava a cau d'orella amb paraules dolces, i tu li has respost amb una deliciosa mirada, una mirada que indica l'inici d'un llarg Camí... I només tu pots decidir si vols seguir-lo.
Maig 2024
DlDtDcDjDvDsDg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendariCalendari

 

 Els cicles temporals Celtes

Ir abajo 
AutorMissatge
Ro1RE
Admin
Ro1RE


Nombre de missatges : 252
Fecha de inscripción : 20/11/2008
Edad : 69

Els cicles temporals Celtes Empty
MissatgeAssumpte: Els cicles temporals Celtes   Els cicles temporals Celtes Icon_minitimeDj Oct 15, 2009 9:05 am

Els cicles temporals Celtes:

El dia celta: El dia celta comença amb la posta de Sol

El mes celta: Comença amb la Lluna plena

El any celta: Comença per Samhain.

L’any és divideix en dues meitats, la fosca i la lluminosa. Com a nota curiosa direm que, el matrimoni estava prohibit durant la meitat fosca. Samhain era el començament de la meitat fosca de l’any; i la meitat lluminosa començava en el punt oposat, l’1 de maig, o Beltane. Entre aquests dos punts queien Brigantia, o Imbloc (l’1 de febrer) i Lugnassadh, o Lammas (l’1 d’agost), dividint en quatre parts, l’any celta. I entre aquests quatre punts, que son les festes del foc, és celebren els solsticis i els equinoccis, que es tracten de festes contemporànies, coneguts com els quatre Albans.

Les estacions celtes com he dit eren sis i estaven molt més integrades amb els aspectes naturals del transcurs de l'any, que les que tenim en l'actualitat, més astronòmiques.

La primera començava el 24 de desembre fins al 6 de març. Era l'estació en la que la natura dormia i també temps de descans l'activitat que es feia, tant sols l'imprescindible la gen no s'allunyava molt dels poblats i tota activitat quedava reclosa a tasques de reparació d'estris i confecció de roba, dins els poblats. Tan sols els homes i joves sortien pels voltants, a revisar els paranys, caçar i pescar. Mentre que les dones s'encarregaven de les tasques internes com reparació de les cases, confeccionar prendes i de l'organització.

La segona començava el 6 de març i acabava el 17 de maig, era l'estació en que començaven les activitats, la primavera celta, l'activitat ja no es feia als voltants dels poblats i el radi d'acció era molt més gran, les dones sovint sortien a fer les primeres recol·leccions tant de plantes com de fruits.

La tercera començava el 17 de maig i finalitzava el 28 de juny, comença el fort de les activitats agrícoles i ramaderes, Ja que les de la recol·lecció, caça i pesca feia temps que funcionaven a ple rendiment. La natura a madurat i es treballa, es recull llenya, etc.

La quarta comença el 28 de juny i finalitza el 8 d'octubre. Arriba el tems de les collites, en aquestes activitats i treballava tothom fins i tot els nens i nenes de curta edat, era el premi de la mare terra a la bona labor que s'havia portat a terme.

La quinta començava el 8 d'octubre i finalitzava el 19 de desembre, es recullen els últims fruits que d'on la terra com bolets, pomes, aglans, cireres d'arboç i altres baies, etc. Es preparen les conserves i es deixen fermentar els sucs de les fuites recollides, es fa el vi, cervesa, sidra, oli, etc.

La sexta començava el 19 de desembre i finalitzava el 24 del mateix. Encara que no era considerada una estació pròpiament dita, representava la mort absoluta, quant tot s'aturava, eren els 5 dies més foscos de l'any. Fins que arribava a partir del dia 24, un altra cop a allargar-se les hores de llum així dons el dia 24 el consideraven com el dia del naixement de la llum, a que os recorda això?.

Bé després d'aquest immens rotllo i un cop aclarit el tema del calendari i explicada la seva lògica natural, crec dons que la versió que se l'hi assembla més de totes les que volten, es la de Liz i Colin Murray, en el llibre titulat The cèltic tree oracle, editat per l'editorial Rider & Co Ltd., l'any 1988., London. Si algú pot enrriquir i aportar més informació sobre el tema o donar la seva opinió per si estic errat m'agradaria que intervinguéssiu amb aquest tema.
Que la Deessa il·lumini els vostres camins
Tornar a dalt Ir abajo
 
Els cicles temporals Celtes
Tornar a dalt 
Pàgina 1 de 1
 Temas similares
-
» el sistema màgic dels celtes

Permisos d'aquest fòrum:No pots respondre a temes en aquest fòrum
Wicca Catalunya :: General :: Filosofia-
Canviar a: